Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2016

15 personality traits which all successful people have

Success is a very subtle thing. To achieve it you need to have endurance, a positive outlook, and the ability to be open with others.
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
(13)
(14)





Save it somewhere, and read it in those moments when it seems that things aren’t going according to plan.

Pendaftaran Pemilih SPR Malaysia

Bismillah.

Assalamualaikum. Perggh lama gila aku tak update blog. Al-maklum, sangat busy dengan urusan pengajian. Dan sekarang baru berkesempatan memandangkan sedang bersenang lenang menikmati cuti semester yang dah nak habis pun minggu depan. lol

Memandangkan tengah cuti dan aku ada kelapangan masa, pagi tadi aku sempat la ke Pejabat Pos untuk mendaftar sebagai pemilih. Tak tau la macam mana, tetiba je dapat 'hidayah' untuk mendaftar. Sesi pendaftaran nya tak lama pun, 5 minit dah siap. Serah ic, semak borang bercetak, tandatangan, cop jari, taraa dah selesai pun. Mudah, cepat dan ringkas.

As this is my first time, berkobar jugaklah nak mendaftar sebagai pengundi, rasa lebih dewasa, ewah! Aku seru kepada pembaca blog ni yang majoritinya lebih kurang sebaya dengan aku jugak, lingkungan 21 tahun dan ke atas untuk segera mendaftar sebagai pemilih.

Kau pun tau kan, sekarang ni negara kita tak stabil dari segi politik dan ekonomi. Kepincangan demi kepincangan berlaku di depan mat…