Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Mengeteh

Bismillah.

Semalam hari terakhir 2015. Masing-masing pun penat dengan segala nota dan peperiksaan bagai. Penat. Ya.. sangat penat. Rasa macam terasing daripada dunia luar okeh.

Pergi turun bawah, lepak bilik Nasrullah and Ariff. Kebetulan diorang pun nak pegi mengeteh. Okay, aku pun ambil kesempatan untuk follow.

Kitorang pun pegilah merayau dekat IOI City Mall, Putrajaya which is 7 minit perjalanan daripada fakulti. Lega baq hang dapat tengok dunia sekejap. Cuci mata, cari inspirasi. Gitu..

So ni la yang kami makan. Harga not bad, rasa.. pun not bad jugak. 




Asalnya kami bertiga je, then tetiba Adam pun nak join jugak. Okay, maka dengan itu adalah jatuh wajib untuk memesan makanan. Baru seronok sikit nak borak. Kami berempat ni senanya lama dah berkawan sejak asasi lagi. Aku, Ariff dengan Nasrullah memang belajar di fakulti yang sama, fakulti perubatan. Adam pulak dari fakulti sains. Nama je satu kampus, tapi susah yang amat nak jumpa. Masing-masing pun busy kan.
Macam-macam benda la yang k…