Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2014

Masa Berlari Laju

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Hampir 4 hari dah aku berada di rumah menikmati cuti semester. Tengah tak ada kerja nak buat kat rumah ni kan, duduk la sengsorang termenung canggung. Imbas balik betapa masa itu berlari laju laju sampai aku pun tak sedar yang eh dah 2 tahun aku duduk UPM setadi. Belek belek gambar saat memula aku mengenal erti hidup berdikari sebagai pelajar universiti, berjumpa kawan yang kemudiannya menjadi sahabat. Leleh. 
Bermula dengan Asasi Sains Pertanian, daftar masuk tahun 2012 cenggitu, sampailah sekarang zaman bergelar pelajar ijazah. Rindu kenangan zaman asasi aca hingusan dulu. Lap hingus jap. Betapa aku dengan kengkawan berjuang sampai tertido tido untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan seorang mahasiswa universiti. Al maklumlah, time tu, kami baru habis sekolah. Tak sempat nak berjimba sangat. Alih-alih kena belajar ikut stail budak uni. But well, alhamdulillah, kami berjaya jugak harungi susah payah time tu dengan penuh bergaya. Betulkan…

Study Week La Sangat ..

Salam alayk!

Ya rabbi. Dah sebulan blog tak berhapdat. Fuhh.. fuhh.. vacuum segala habuk dan sawang yang ada kat sini. 

Alhamdulillahi rabbil alamin. Sekejap masa berlalu, dah nak habis dah sem dua ni. And yea, this is study week. Study week yang sangat padu sebab memberanikan diri ambil risiko untuk study di rumah instead of duduk dalam bilik atau library kat kampus. Bored. Study kat rumah alhamdullilah lebih 'senang masuk', makan minum terjaga, basuh baju guna mesin, ada tv etc. Haha. Act like a prince pulak kat rumah. Pengsan.

Doakan yang terbaik. Moga aku dapat jawab segala soalan peperiksaan dengan mudah dan lancar. InshaAllah. Ok. Tadi aku adalah terbaca sebuah blog ni. Kemain cari tips untuk menduduki peperiksaan. Feeling dia macam budak nak ambil SPM. Haha.

Doa

Kalau lupa apa yang kita dah belajar sebelum ni, time tu pulak kau kat tengah-tengah dewan peperiksaan. Bolehlah baca doa ni.. jangan gelabah.

"Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai, Waha…