Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

Keep Calm and Smile !

Bismillah. Assalamualaikum wbr! 

Hectic weeks. Yeah itu yang dapat diungkapkan. Saban minggu pun sibuk. Baru diberi tugasan pertama, sudah datang tugasan kedua, ketiga, keempat dan seterusnya. Nah, begitulah gambarannya. Orang lain tak tahu, hanya kita dengan Dia sahaja yang tahu. Tapi, tak adelah kesibukan yang sampai tak mandi, tak makan, tak tidur, semua tu kan. Dusta. Jatuh saham seorang jejaka kalau tak mandi. Haha.

Alhamdulillah. Rasa banyak kemajuan dan self improvement terutama dalam leadership skills. Sepanjang sesi semester pertama hinggalah ke hari ini (hampir menamatkan semester kedua), banyak program yang aku terlibat. Malah, ada program sama ada di peringkat fakulti atau kolej, diberi kepercayaan menjadi Pengarah dan Timbalan Pengarah program. Aku belajar macam mana nak handle kelompok manusia yang ramai (manade buat program sorang dua je pengggeraknya kan), pastu aku belajar macam mana nak rancang strategi etc. Sangat banyak la senanya. InshaAllah, kelak dengan pengalaman…