Tuesday, July 2, 2013

"Rindu Setengah Mati"

ASSALAMUALAIKUM

Baca tajuk kat atas tu, teringat pulak ragu Rindu Setengah Mati by D'Masiv.   Untuk pengetahuan, kami masih dalam tempoh bercuti. Yeahh ... 

Alhamdulillah, dah 2 bulan bercuti, dan insha Allah, cuti kami masih berbaki lagi 2 bulan. Mohon jangan jeles. Heaven ok, dapat cuti panjang, setahun bertapa kat kampus, bergelumang dengan segala macam formula, tutorial, assignments, presentation. Huh, bila ingat balik memang super duper penat woi. 
Feeling obersea..

Oh ya, ramai tanya, "Kau study mana weh sebenarnya?", "Belajar mana?" ... blergh. Penat juga nak menjawab. So, aku jawab kat sinilah ya. Aku adalah penuntut Universiti Putra Malaysia, Serdang salah sebuah universiti penyelidikan di negara kita ni. Proud. heh


Kamilah duta Foundation in Agricultural Science, UPM 2012/13
Tipu. 
Macam yang aku cakap tadi, dah 2 bulan cuti. The G8 members pun rasanya semua dah mabuk bayang, rindu antara satu sama lain. Iyalah, sebelum ni, memang kami kamcing, susah senang sesama. Gelak ketawa sesama. Kongsi berita sedih sesama. Terutama sekali boys di group 8. Rindu nak lepaking dengan korang. Jenjalan riang di Mid Valley, The Mines, melantak Char Kue Teow kat downtown. Best.

Terasa nikmat jenjalan di hujung minggu setelah menempuh hari-hari kuliah yang menyesakkan selama seminggu. Dan, kinda pleasure untuk golek-golek sesama sambil menonton movie bila kelapangan. Indahnya ukhuwah kat situ. 



Posing 'gila-gila' waktu dinner. De' Gwiyomi . haha

3 comments

July 2, 2013 at 6:36 PM

Dr Kidin ??? what a surprise la...sy pun baru abis exam biostatistic dgn Dr Kidin sem ni :)

July 2, 2013 at 7:08 PM

ouh, sekampus kita rupanya.. eheh ^^

May 26, 2014 at 1:30 PM

yang mana satu rupa tuan tanah ?

Post a Comment