Wednesday, April 25, 2012

Semua Yang Tutup Aurat Masuk Syurga Ke?

Assalamualaikum wbr. Sebelum ini saya terbaca soal jawab antara wanita bertudung dengan yang tidak bertudung dalam bentuk teks. Kali ini ada orang kreatif telah mengubah soal jawab itu menjadi sebuah perbincangan hangat menerusi Facebook. Tertarik dengan jawapan dan cara penyampaian yang diberikan, saya postkan kembali soal jawab tersebut di blog ini.









24 comments

April 25, 2012 at 10:46 AM

ni memang direct dari conversation sebenar ke yang dah diedit?

tapi cara jawapan muslimah tu sangat menampakkan yang die sangat tenang menjawab.tak macam yang sorang lagi tu macam nak cari salah orang je.lepas ni boleh la guna cara yang hikmah cam ni untuk jawab kat orang2 yang ambil isu aurat ni sambilewa je..thnx sharing

April 25, 2012 at 5:35 PM

Aduiii...ini memang cara menjawab manusia yang sangat tinggi ilmunya.

Pengajaran yang sgt baik

April 25, 2012 at 7:54 PM

orang yang tutup aurat tak semestinya akan masuk syurga.

tapi orang yang tak tutup aurat confirm masuk neraka ^^

April 25, 2012 at 8:36 PM

Wuaaaaa, bagusnyaaaa :D macam ni lah nak berdakwah, berdakwah dengan sabar :D

April 26, 2012 at 12:11 PM

nampak jelas mana yg mmpunyai ilmu ,mna yg tidak ..subhanallah :)

April 27, 2012 at 2:28 AM

wah..kasarnye

April 27, 2012 at 11:49 AM

@Encik Fikhri rasanya di edit supaya lebih jelas kefahaman utk pembaca dan dokumentasi juga menarik dan terbaik.. :)

April 27, 2012 at 11:50 AM

@Muttallif alhamdulillah memang terbai penjelasannya..sempoi dan straight to the point.

April 27, 2012 at 11:50 AM

@Camy Alya yes, absolutely.. sama-sama mencari pelajaran.. :)

April 27, 2012 at 11:50 AM

@Shiema Sufiansifat sabar memang perlu ada kepada seorang daie.. :)

April 27, 2012 at 11:51 AM

@MuaR benar, subhanAllah..

April 27, 2012 at 11:51 AM

@cik najihah mana yang kasar? hehe rasanya yang menjawab tu memang penuh hikmah dan kesabaran. Kalau yg seorang lagi tu agak kasar. :)

May 5, 2012 at 11:00 PM

soal jawab tu asalnya entry 13 Alasan Tipikal kat blog aku tu..

kakifacebook.com ambil idea n create mcm ni.. kreatif! LIKE!

May 5, 2012 at 11:08 PM

@Solihin Zubir wah hebat ! gempak habis .. tahniah bro Solihin ! :)

May 10, 2012 at 2:17 PM

Assalamualaikum

apa2pun stiap kali baca conversation ini membuatkan saya terpukul! inilah cara berdakwah yg betul. sabar! ;D

May 24, 2012 at 3:59 PM

cakap macam mana pun dekat wanita macam ini, peratusan untuk dia sedar, 0.82% je. aku sendiri dah rasa.

September 8, 2012 at 10:52 AM

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

October 19, 2012 at 4:03 PM

kunjungan.

salam kenal smga sukses selalu..

February 15, 2013 at 6:38 PM

allahuakbar....Allah telah menganugerahkan kebijaksanaan kepada muslimah itu dalam tutur bicaranya....semoga dia mampu menarik mereka yg tergelincir ke landasan Islam..

May 27, 2013 at 1:16 PM

@umairah safiyyah :D sabar...

May 27, 2013 at 1:16 PM

@Romeo Lauthaha belum cuba belum tau..

May 27, 2013 at 1:16 PM

@Outbound di malangsalam kenal..ukhuwah fillah.. :)

May 27, 2013 at 1:16 PM

@obat penyakit rematiksalam kenal..

May 27, 2013 at 1:17 PM

@syafiqahmoga dapat ibrah dari dialog ni.. :D

Post a Comment